Beste ouders, lieve kinderen,

Ik hoop dat het goed gaat met jullie allemaal! Het zijn spannende tijden! Ik vond het tijd worden, om u weer even op de hoogte te stellen van de situatie rond het coronavirus op dit moment.
Ik heb helaas geen goed nieuws: het is op dit moment namelijk nog niet toegestaan om de musicallessen weer op te starten. In een brief van de Cultuur Connectie en de KNMO die ik ontving kunt u zien dat er tot 19 mei geen toestemming is om dit te doen.

Rond die tijd zal er meer duidelijkheid komen. In verband met de besmettelijkheid van het virus, de nieuwe bacteriële infectie bij kinderen waar nog onduidelijkheid over heerst, en de onmogelijkheid om anderhalve meter in acht te nemen, zeg ik alvast dat ik me afvraag of de lessen weer opgepakt kunnen worden. Ik wil natuurlijk niets liever dan de kinderen weer zien en lesgeven. Echter, het moet wel haalbaar zijn. Online lessen zijn om diverse redenen niet mogelijk, maar ook hebben een aantal ouders aangegeven, dit niet te willen omdat ze het al een te drukke tijd vinden. Mijn privé pianolessen en zanglessen blijven vooralsnog trouwens wel nog online doorgaan. Gelukkig kan dat heel goed. Maar de groepslessen zijn natuurlijk een ander verhaal. En de musicalvoorstelling zal ook live niet door kunnen gaan waarschijnlijk. We weten het nog niet.

Met dit alles in het achterhoofd, vraag ik me natuurlijk ook al af of ik mijn musicalschool, die mij al 11 jaar erg na aan het hart ligt, in het nieuwe jaar kan vervolgen. Immers, ik kan nu geen proeflessen geven. Ik heb daar, dat mag u best weten, wel een traan om gelaten. Ik heb zo ontzettend veel plezier met de kinderen en sommigen ken ik al een aantal jaar, ze zitten in mijn hart!

Maar laten we niet op de feiten vooruitlopen. Het allerbelangrijkste is toch onze gezondheid. Ik hoop dat u allemaal en de kinderen in het bijzonder, gezond blijven en dat we elkaar gauw weer zien. De komende weken en hoe Nederland met de regels van het RIVM omgaat, zijn daarbij cruciaal. Ik denk aan jullie en meld mij spoedig, zo gauw er nieuws is over de regels na 19 mei.

Heel veel liefs voor de kinderen ❤ ❤ ❤ ❤ en hartelijke groet aan u allen,

Irene en overige docenten Kinder Musical Academie