David Samson – drama en expressie

David Samson is een bijzondere gastdocent. Een muzikale goudsmid die een als mime-speler en clown is op geleid door o.a. de bekende Mini en Maxi en Herman van Veen. 

David Samson geeft af en toe een gastworkshop voor de kinderen van de Kinder Musical Academie met zijn vrouw Karin Sax van Free Spirit Music.

Zij maken magische voorstellingen, al improviserend met en door hun publiek. David maakt deel uit van  Theatergezelschap Theater Draad (klik hier voor de link).

BELEEF DE MAGIE
Theater Draad maakt terugspeeltheater, een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit de groep. David en Karin zetten dat ter plekke om in theater, de ene keer meer beeldend, de andere keer meer verbaal of muzikaal. Zij maken daarbij gebruik van live instrumenten. Hierdoor ontstaat een magische sfeer waarin de kinderen echt opgaan in hun fantasie en spel. 

De instrumenten waarmee David en Karin werken, zijn o.a. de Hang, een Zwitsers percussie-instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal, wat een sprookjesachtige sfeer oproept. Karin speelt saxofoon en dwarsfluit. De kinderen krijgen de kans om hun verhalen uit te wisselen en zelf stukjes improvisatie te bedenken, waarbij ze echt gaan toneelspelen met elkaar vanuit hun eigen emoties. Soms meeslepend, de andere keer grappig; alles kan!

Met zo min mogelijk middelen en met optimaal improvisatietalent zetten de acteurs en muzikanten de verbeelding aan het werk; daar is alles mogelijk! Terugspeeltheater van Theater Draad gaat de diepte in; het weerspiegelt wat wij als mensen met elkaar gemeen hebben (de inclusiviteit van de ervaring) in plaats van wat ons van elkaar onderscheidt (de exclusiviteit). In het individuele verhaal schuilt het universele verhaal, dat waar we ons ten diepste in kunnen herkennen. De kunst is om dit op luchtige wijze te belichten. Lachen is herkennen, ontroering ook.

De kinderen waren laaiend enthousiast en daarom zullen David en Karin zeker nog een keer terugkomen om een tweede workshop te geven als gastdocent!