De musicallessen

 

Informatie over de lessen en voorstellingen van de Musical Academie Amstelveen

 

De musicallessen

 

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Musical Academie Amstelveen

 

De musicallessen

 

Informatie over de lessen en de voorstellingen van de Musical Academie Amstelveen

 

De Musical Academie Amstelveen, sinds 2009 de bijzondere professionele muziekschool voor musicalles in Amstelveen

De Musical Academie is in 2009 opgericht door een klassiek opgeleide zangeres met een passie voor musicals en jonge mensen en is inmiddels een begrip in Amstelveen. Wij geven zangles, toneelles en dansles aan jonge mensen van 7 tot en met 12 jaar en (vanaf augustus 2020 13 tot en met 18 jaar. De lessen zijn voor alle kinderen en scholieren, waarbij wij oog voor talent hebben. Veel leerlingen volgen al jaren hun musicalopleiding bij ons, en groeien in die jaren naar ervaren en zelfverzekerde acteurs en actrices. We hebben ook veel bekende musicalzangers “uit onze stal”. Dat vinden we natuurlijk geweldig maar elk kind is bijzonder en speciaal voor ons en de sfeer is dan ook warm te noemen. Zo voelt elke leerling zich op zijn of haar gemak om zich te ontwikkelen in zowel de theatrale expressie als de vocale expressie.

Voor jong talent (7-18 jaar)

De musicallessen zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar.. Muzikale voorkennis is voor deelname niet nodig. Enige muzikale aanleg (goed gehoor) en/of duidelijke aanleg voor toneel (minimaal één van beide) natuurlijk wel, evenals de bereidheid om hieraan te werken. 
We doen toneel-, zang- en dansoefeningen en leggen de basis voor deelname aan de concerten en voorstellingen middels kennis van de verschillende technieken en methodes (method acting, improvisatie, zangtechniek, beweging, presentatie).

De leerlingen volgen toneel, zang en dans van verschillende docenten. De groep wordt soms opgesplitst in tweeën en de lessen worden gegeven door ervaren docenten uit verschillende disciplines. De meeste lessen oefenen de kinderen echter gezamenlijk omdat de groep samen de musical maakt. 

Thuis ook oefenen

De teksten en liedjes moeten natuurlijk ook vlot gaan in het theater en eerst in de repetitie. Thuis moet er dan ook af en toe geoefend worden! Dan staat niets de spelers in de weg om een bijzondere ervaring mee te maken in een prachtige productie!

Musicalvoorstellingen en concerten

Aan het einde van het cursusjaar wordt/worden er een (aantal) voorstelling(en) gegeven in een theater. Deze voorstellingen kenmerken elk jaar weer zich door de prachtige decors en kostuums. En natuurlijk de zang, de dans en het toneelspel van de spelers. De voorstellingen zijn elk jaar een groot succes en zeer snel uitverkocht, wat leidde tot de keuze, de musical meerdere malen uit te voeren. . In september 2019 zijn ook oudere spelers welkom en is de Musical Academie Amstelveen een feit.

De voorstellingen (kerstconcert en eindmusicalvoorstellingen) proberen wij altijd plaats te laten vinden op de zondag, voorafgaande aan de laatste week voor de kerst-/zomervakantie. Graag deze gehele zondag vrijhouden. 

 

Het kerstconcert

Naast de musicalproductie geven wij ook elk jaar een kerstvoorstelling. Alle deelnemers worden verwacht hieraan mee te doen. 

Wie goed doet, goed ontmoet, ook met kerst!

Het kerstconcert staat elk jaar in het teken van een goed doel en is dan ook een benefietconcert. Er is dan extra aandacht voor een goed doel en in plaats van of naast de kaartverkoop verzamelen we ook geld in voor dit doel.

De goede doelen die wij al steunden zijn:

  • Stichting Bal Anand (zie foto’s)
  • WSPA, World Society for the Protection of Animals (donatie) 
  • Dierentehuis Nieuwer-Amstel (financiële donaties maar ook een kamer vol met mandjes, voer, speeltjes, halsbanden en andere dierencadeaux) 
  • Elephant Nature Park. We adopteerden hier drie olifanten met het geld van de inzameling van het kerstconcert.
  • Pegasus Ezel Opvang in Israël (donatie)
  • Born Free Foundation (donatie)

Proefles en instromen

Geïnteresseerde musicalzangers en -zangeressen mogen te allen tijde een vrijblijvende proefles volgen. Later instromen is soms mogelijk, maar niet altijd, dit omdat wij een beperkt aantal plaatsen hebben. 

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een proefles? Kom gerust langs tijdens één van de lessen. Aanmelden kan via mail of telefoon, vermeld u daarbij alstublieft de naam en de leeftijd van uw kind. Tot ziens!

Alle klassen “productieklassen”

Musicalles zonder een echte rol is geen musicalles! Daarom hebben alle deelnemers bij ons een rol en is elke groep een zgn. “productieklas”! Wij vinden dit eigenlijk heel vanzelfsprekend. En… we zorgen voor twee voorstellingen per jaar, met kerst en aan het einde van de jaarcursus.

Gegarandeerde lessen en voorstellingen

Gelukkig hebben wij de hele tijd in ons leslokaal les kunnen geven! We zullen dat ook doen zolang de scholen open blijven. De voorstelling zal in december online plaatsvinden. Meer onder NIEUWS en bij ons CORONAPROTOCOL.

JESSE IN DE STUDIO

De Kinder Musical Academie heeft een zangstudio. Jesse mocht hier een lied opnemen, omdat hij zo mooi zingt. Kippenvel!

Kijk en luister naar de jongste groep!