Privé pianoles voor kinderen en volwassenen

PRIVÉ PIANOLES IN AMSTELVEEN

Professionele privé-pianoles aan kinderen en volwassenen, vanaf het allereerste begin tot aan het toelatingsexamen conservatorium.
Inspirerende lessen in Amstelveen-Elsrijk en ONLINE. De leerlingen kunnen spelen op een klassieke mahoniehouten Yamaha piano èn een prachtige nieuwe Kawai vleugel met een volle klank, in een zonnige serre (hier vindt u wat foto’s). De lessen zijn altijd op maat, en er wordt met diverse methodes gewerkt: Alfred’s Basic Piano Library, John Thompson, Forrest Kinney, Piano Adventures, enz. Na haar opleidingen Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam (met bijvak piano) en Lichte Zang & Piano (klassiek/musical/pop) aan het Conservatorium van Alkmaar heeft Irene zich verder geschoold in de pedagogiek van het lesgeven. Ze geeft les aan beginnende, gevorderde en professionele zangers en pianisten. Van klassiek tot pop, musical, jazz, wereldmuziek enz.

KLIK HIER OM NAAR DE WEBSITE TE GAAN 

Leslocatie en methode

Vanaf 1 augustus zullen de lessen weer in de studio plaatsvinden, waar zowel een piano als een vleugel is in de zonnige serre (KLIK HIER VOOR FOTO’S). Vanaf  28 juni zijn aspirant leerlingen ook weer welkom voor een proefles in de studio, of online. Dit kan alleen als zijzelf (vanaf 16 jaar) of de ouders gevaccineerd zijn en ze geen verkoudheidssymptomen vertonen.

Er wordt gewerkt met diverse methodes, waaronder Alfred’s Basic Piano Library, Forrest Kinney, John Thompson, Piano Adventures, de Ultimate Music Theory van Glory St. Germain e.v.a. Na haar opleidingen Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam (bijvak piano) en de Accademia Nazionale di Belcanto, en Lichte Zang & Piano (klassiek/musical/pop) aan het Conservatorium van Alkmaar heeft Irene zich verder geschoold in de pedagogiek van het lesgeven. Elke nieuwe leerling krijgt een leerpakket met worksheets, pdf’s, tools, online tools, een luisterkalender, notenspellen enz.

Lesthema’s

 • Noten lezen
 • Harmonieleer (klassiek en pop)
 • Muziektheorie
 • Speeltechniek en houding
 • Akkoorden
 • Ritme
 • Gehoortraining en intervalherkenning
 • Muziekgeschiedenis door het spelen van divers repertoire
 • Quatre Mains spelen
 • Arrangeren en componeren
 • Voorbereiding op toelatingsexamens van de conservatoria
 • en meer

Het doel is het geven van een complete leerervaring met als gevolg het leuk uitleggen van soms moeilijke stof, die leidt tot plezier en muzikale ontwikkeling. Ook willen sommige leerlingen meer klassiek, de anderen meer lichte muziek spelen. Uiteraard wordt  hier rekening mee gehouden binnen de lesmethodes. Irene heeft een warme band met alle leerlingen, die al jaren les krijgen, en dit is belangrijk voor de sfeer waarin geleerd wordt. Uiteraard worden er ook leerlingenconcerten georganiseerd, wat erg leuk en motiverend is! Ik vind het belangrijk, dat er regelmatig geoefend wordt. Alleen dan kan er vooruitgang worden geboekt en… blijft pianospelen LEUK! Indien er niet voldoende geoefend wordt, zal met inachtneming van de opzegtermijn, de overeenkomst met de leerling opgezegd worden.

Lesvormen en voorwaarden

Er wordt gewerkt met lesabonnementen met slechts twee maanden opzegtermijn, waarbij er om de vier of tien weken betaald wordt. Er kunnen lessen van een half uur, drie kwartier of een uur worden gevolgd; wekelijks of tweewekelijks. Voor de leerervaring is wekelijks echter de beste optie. In de schoolvakanties hoeft er geen les gevolgd te worden. Er kunnen ook losse lessen gevolgd worden zonder opzegtermijn (alleen bepaalde tijden). Op de website en op de Facebookpagina vind je meer informatie. Online blijft altijd een perfecte optie, het is werkelijk een gelijkwaardige les (misschien wel beter door de overheadcamera) en de les mag bij Irene altijd online gevolgd worden. Afzeggen mag maximaal tweemaal per jaar (zie hiervoor de voorwaarden), de lessen worden niet doorberekend als docente ziek is. Dit in tegenstelling tot de reguliere Muziekscholen, waar dat wel wordt gedaan en waar je niet kunt afzeggen zonder doorberekenen.

Tarieven

De proefles is hetzelfde tarief als de reguliere les, de tarieven vind je door hier te klikken).

Zangles

Is helaas alleen mogelijk voor zangers vanaf 16 jaar. Jongere leerlingen alleen in zeer uitzonderlijke gevallen met duidelijke aanleg en de wil om te serieus te werken aan de zangtechniek. Jonger dan 14 jaar is voor zangles niet nuttig, daar de stembanden dan nog niet volgroeid zijn.

Leerlingenconcerten

Uiteraard zijn er regelmatig leerlingenconcerten, zeker met kerst, zoals bij voorbeeld in Orangerie Elswout of een mooie kerk, of online (in een eventuele lockdown zullen de concerten dus ook doorgaan bij mij!), of bij mij thuis.

Expats: piano lessons for children in Amstelveen/Amsterdam

De lessen zijn ook voor expats, Irene kan in zeven talen lesgeven. Neem contact op voor meer informatie.

Toelatingsexamens vooropleidingen en conservatoria

Is mogelijk. Solfège, proefexamens, ritmische en muzikale dictées, muziektheorie, maar ook de ABRSM examens.

 Hier de sites van de examens waarvoor voorbereid kan worden: