Privé pianoles voor kinderen en volwassenen

Privé pianoles in Amstelveen

Irene de Raadt geeft privé-pianoles aan kinderen en volwassenen, vanaf het allereerste begin tot aan het toelatingsexamen conservatorium.
Ze geeft les in haar huis-studio aan huis. De leerlingen kunnen spelen op een klassieke mahoniehouten Yamaha piano èn een prachtige nieuwe Kawai vleugel met een volle klank, in een zonnige serre (hier vindt u wat foto’s). De lessen zijn altijd op maat, en er wordt met diverse methodes gewerkt: Alfred’s Basic Piano Library, de prachtige boeken van Forrest Kinney, Piano Adventures, de Ultimate Music Theory van Glory St. Germain (muziektheorie voor kinderen) en Orff Schulwerk. Na haar opleidingen Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam en Lichte Zang & Piano (musical/pop) aan het Conservatorium van Alkmaar heeft Irene zich verder geschoold in de pedagogiek van het lesgeven. Ze geeft les aan beginnende, gevorderde en professionele zangers en pianisten. Van klassiek tot pop, musical, jazz, wereldmuziek enz.

Thema’s in de pianolessen

 • Solfège (noten lezen) 
 • Gehoortraining en intervalherkenning
 • Speeltechniek en houding
 • Ritmes
 • Harmonieleer 
 • Muziektheorie
 • Muziekgeschiedenis door het spelen van divers repertoire
 • Samen spelen met andere jonge pianisten/quatre mains
 • Arrangeren (op een andere manier spelen van een lied)
 • Componeren (ook voor jonge pianisten!)
 • Spelen van bekend repertoire
 • Spelen van akkoorden (bij voorbeeld met popliedjes)
 • Indien gewenst: voorbereiding op ABRSM examens en toelatingsexamens voor het Conservatorium
 • Digitale oefeningen, online quizzen, spelletjes
 • en meer

Voor jonge mensen is het doel een complete leerervaring: het interessant maken van voor hen vaak moeilijke stof, die leidt tot plezier en muzikale ontwikkeling. Voor jonge leerlingen is het een uitdaging, de les continu boeiend te houden door afwisseling van spelen, quizzen en spelletjes met bij voorbeeld gehoor, muziektheorie et cetera. Er is heel veel materiaal hiervoor, ook (juist!) online! Ook willen sommige leerlingen meer klassiek, de anderen meer lichte muziek spelen. Uiteraard wordt hier rekening mee gehouden binnen de gangbare thema’s. Irene heeft een warme band met alle leerlingen, dat is niet alleen fijn, maar ook bepalend voor de sfeer waarin geleerd wordt. Uiteraard worden er ook leerlingenconcerten georganiseerd.

Pianospelen is bewezen goed voor de ontwikkeling van de hersenen en de euritmie. Het is ook heel erg leuk en een waardevolle basis voor de ontwikkeling van het kind, zowel educatief als cognitief als emotioneel. 

De lessen worden gegeven in de thuisstudio in Amstelveen – Elsrijk (zie contact voor adresgegevens).

Combinatie zangles en pianoles en duolessen

Het is ook mogelijk, de pianolessen om en om af te wisselen met zanglessen. Lessen duren een uur, drie kwartier of een half uur. Bijzonder jonge kinderen of kinderen met een kleinere concentratieboog wordt aangeraden voor een half uur of 45 minuten les. Dit in overleg met de docente. Men kan wekelijks of tweewekelijks op les komen.

Zangles en pianoles in diverse talen (ook voor expats)

Zangles en pianoles kunnen gegeven worden in diverse talen, dus ook geschikt voor Expats. Irene geeft les in Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Geluidsstudio voor zang- en piano-opnames

In de lichte, prettige lesruimte thuis is naast een Yamaha piano en een Kawai vleugel een kleine maar professionele opnamestudio. Hier mogen ervaren leerlingen opnames maken van hun spel en/of zang. Luister bij VIDEO’s, op Youtube of Facebook naar wat voorbeelden.

Oefenen

Het is uiteraard belangrijk, dat de leerling voldoende oefent. Docente behoudt zich het recht voor de lessen op te zeggen indien er niet of onvoldoende inzet aanwezig is.  

De tarieven vindt u op de website; klik hier om deze te bekijken.

Het plezier in het spelen staat altijd centraal. Er zijn slechts een paar leerlingen, die examens willen doen en dit is zeker geen doel op zich! Hier de sites van de examens waarvoor voorbereid kan worden: