2018 Winterconcert Benefiet "Liefde"

Het traditionele benefietconcert was een groot succes! De kerst/winter-voorstelling van 2018 was wederom prachtig gespeeld, er werd mooi gezongen en het thema "Wat is Liefde eigenlijk?' werd aan de hand van sketches en liedjes bestudeerd. Er was, naast meerstemmige zang van alle kinderen samen, ook solozang: Lieve zong "Have Yourself a Merry Little Christmas", Nina zong "Witte Zwaan" uit Anastasia, en Leander bracht nog meer kippenvel met het lied "Waar Zou Liefde Zijn" uit "Oliver". De kinderen kwamen op uit alle hoeken en het balkon van de kerk met lichtjes, onder begeleiding van "Ik Heb een Droom". De opbrengst van de kaartjes ging naar de Born Free Foundation, en we danken de kerk van het Apostolisch Genootschap voor hun gastvrijheid. Wat een mooie voorstelling was het, dank aan alle kinderen die zo goed hun best hebben gedaan! Wij wensen u allen een Vrolijk Kerstfeest, een gelukkig Nieuwjaar vol liefde toe! Hartelijke groet, docenten van de Kinder Musical Academie Amstelveen.

2018 L.A. Superstar, Hairspray en Grease, terug in de tijd!

Geïnspireerd op de films Hairspray en Grease, maakten wij een superswingende musical! We gingen terug in de tijd van de rock&roll en dit jaar hadden de kinderen voor de gelegenheid extra danslessen gekregen van niemand minder dan musicalster Maickel Leijenhorst (the Lion Kind, danser bij Michael Jackson). Er werden ook twee filmpjes opgenomen in de weken voorafgaand aan de weken vóór de musical, zodat iedereen alvast in de stemming kon komen. De voorstellingen zagen er fantastisch uit, mede door de lichtgevende dansvloer en de prachtige, op maat gemaakte kostuums. De rode loper lag uit en er was zelfs een echte roze Cadillac op het toneel. Alle ingrediënten waren voorhanden om de spelers alles uit zichzelf te laten halen en dat leidde tot een onvergetelijke ervaring voor de spelers, die wildenthousiast van het podium kwamen en de musical liefst nog een heleboel keren wilden opvoeren. Wij waren heel erg trots op al onze spelers. Goed gedaan allemaal, op naar de volgende productie! :-)

2017 Benefiet Kerstconcert "A Christmas Carol" in Orangerie Elswout

Het jaarlijkse sfeervolle kerstconcert van de jongste leerlingen musicalles, zangles en pianoles. Benefiet t.b.v. Pegasus

2017 Toververhalen, de musical

Deze, door de Kinder Musical Academie weer zelfgeschreven, "betoverend leuke" musical werd in het prachtige (monumentale) Zonnehuis theater op de planken gebracht. Met prachtige solo's, toneelspel en ensemblezang oogstten de kinderen weer veel lof en de op maat gemaakte kostuums en onze eigengebouwde décors zagen er -al zeggen we het zelf ;-) ! - weer prachtig uit! Een ontzettend mooie ervaring die we samen met onze leerlingen koesteren! Met nogmaals veel dank de kinderen en de ouders die hebben meegeholpen!

2017 Toververhalen traileropnames met roofvogels op Muiderslot en Kasteel Sypesteyn

Voor de opnames van de door de Kinder Musical Academie zelf geschreven, op Harry Potter geïnspireerde musical, hebben wij filmopnames gemaakt voor een korte trailer. Ook was er een foto-shoot op de twee locaties, t.w. Kasteel Sypesteyn en het Muiderslot. Hier maakten we filmopnames van Jesse met een slechtvalk en een 3,5 kg zware Ohoe, die hij zelf mocht vasthouden tijdens de hele scène. De kostuums, de décors en het licht, de muziek en het verhaal, het was allemaal weer prachtig! Wat een creativiteit allemaal weer! Een geweldige dag voor alle spelers en ouders, waarvan hier alvast de foto's!

2016 Benefiet kerstconcert Orangerie Elswout

Het inmiddels traditonele benefietconcert van de Kinder Musical Academie en de jongste leerlingen privé zangles en pianoles, vond in 2016 ook weer plaats in Orangerie Elswout. Het publiek genoot van de zang van de kinderen en enkele oudere leerlingen, die naast het volwassenenconcert ook eenmalig meededen met de kinderen. Tevens was er pianospel van diverse leerlingen. Een mooie muzikale middag, ten bate van het goede doel, Elephant Nature Park in Thailand, waarvan wij voor een jaar drie olifanten geadopteerd hebben. Er werd ook een film getoond over het park, en het was een prachtige muzikale dag, waar we met veel plezier op terugkijken.

2016 Fawlty Towers - een reprise van Hommeles in Hotel de Gouden Gans

Deze reprise van Hommeles in Hotel de Gouden Gans was een verrassend andere versie van deze musical, die de Kinder Musical al eerder uitvoerde. Geïnspireerd op de bekende serie "Fawlty Towers", met een Manuel en extra special effects, werkte deze musical vanaf de eerste seconde op de lachspieren. De grandioze acteer- en zangprestaties van de geweldige cast zorgden voor twee overvolle voorstellingen, waarbij het publiek uitzinnig van enthousiasme was!

2015 Kerstoptreden Oude Dorp Amstelveen

Voor de tweede maal was de Kinder Musical Academie Amstelveen de openingsact van het kerstfeest in het Oude Dorp in Amstelveen. Een geweldige ervaring voor onze jongste zangers dit keer!

2015 Rode Rozen en Stapels Wasgoed

Wie denkt te zien dat de kinderen in deze musical wel erg smachtend en droevig kijken, heeft het bij het juiste eind. Armoede en trainingspakken zijn troef, zelfs de rijke familie Naaktgeboren is in zak en as. Gelukkig is daar Ageeth Scherphuis, inspectrice van de Gemeente en lid van de Partij voor de Ontspanning die de boel tot overmaat van ramp met yoga en ontspanningsoefeningen (tevergeefs) probeert te kalmeren. Oud en jong, rijk en arm, chique en ordinair vinden elkaar uiteindelijk in deze hilarische komedie, die door onze steracteurs en -actrices geweldig gespeeld werd. Een op the Party en Hairspray geïnspireerd verhaal maakten dat strijken romantisch werd en er door de butler geheel in Anatevka-stijl werd gesjanst met alle gevolgen van dien.

2014 Kerstoptreden Amstelveen Oude Dorp

Dit jaar was de Kinder Musical Academie de openingsact bij de traditionele kerstsamenzang in het Oude Dorp van Amstelveen. Op het grote podium stalen de kinderen de show met swingende kerstnummers en wij werden het jaar erop weer teruggevraagd, dus het was een groot succes!

2014 Trossen Los op de Gouden Albatros

"Trossen Los op de Gouden Albatros" was een hilarische musical en een grandioos succes! Dit jaar kozen wij voor het Amstelveens Poppentheater en het décor, de kostuums, de muziek, het licht, de sfeer van de zaal, en natuurlijk het toneelspel en de zang van de kinderen waren indrukwekkend! Deze musical bracht menigeen terug in de tijd van de "Love Boat", en er was zelfs een scène met een echte reddingsboot op zee! Een heerlijke middag en een hartverwarmende herinnering voor de kinderen en hun gasten.

2013 Benefietkerstconcert Orangerie Elswout

Een kerstconcert in stijl in de mooie Orangerie Elswout in Bloemendaal. Dit was wederom een benefietconcert en er is zowel geld als een kamer vol dierenbenodigdheden ingezameld voor de dieren van Dierentehuis Ouderkerk/Nieuwer-Amstel. Er werd mooi gezongen, dit concert was veel klassieke muziek te horen, waaronder "Dona Nobis Pacem", Mozart-aria's en stukken uit "Les Misérables". Melissa (the Voice Kids) zong "O Holy Night", Sjoerd (Kinderen voor Kinderen, Oliver) zong "Mamma, Waar Ben Je?" en het concert was een groot succes! Met dank aan Hans Schoo, voor de prachtige foto's!

2013 Hommeles in Hotel de Gouden Gans

Elk jaar denken we dat het niet leuker, mooier of bijzonderder kan, maar deze musical was toch echt ongelooflijk grappig, mooi en geweldig! Een hilarisch script met een spannend verhaal en kluchtachtige scènes, prachtige kostuums met kostuumwissel tijdens de pauze, en een op maat besteld en handgeschilderd décor maakten deze musical tot het pareltje van de Kinder Musical Academie. Kijk op de foto's voor een indruk!

2012  Kerstconcert

Dit jaar hebben de kinderen voor het eerst een kerstconcert gegeven. Met maar 5 repetities werden de sterren van de hemel gezongen en was het een gezellige maar vooral swingende middag.

2012 "Keltania, het Land van Ridders en Kastelen" P60

De voorstelling "Keltania, het land van Ridders en Kastelen" was een musical met Keltische invloeden. In de uitverkochte grote zaal van P60 was een betoverende musical waar de kinderen de sterren van de hemel zongen in twee grote wisselende décors. Er werd dit keer met headsets gezongen. Het was een werkelijk prachtige voorstelling, voor enkele honderden mensen publiek!

2011 musical "Er Is Iets... In Ville Boursin" theater Westend

Deze musical speelde zich af in een Frans dorpje aan het begin van deze eeuw. Jagers en Franse dorpsmeisjes en een meisje uit Parijs zongen op muziek van bekende musicals en films. In de tweede acte was de sfeer "roaring twenties". Charlestonjurkjes, maffiapakken en vorstelijk gedekte tafels in een kasteel. Ook dit jaar waren er weer zeer getalenteerde spelers, waarvan er twee al "professioneel" zijn bij Joop van den Ende en in een kinderfilm "Taart!") op televisie. Alle spelers straalden en het spel spatte van het toneel af!

2011 Hoorspel-opnames in de studio

Voor iedere musical schrijven onze docenten met professionele scriptschrijvers het script zelf. Tussen de liedjes door, is er ook muziek en zijn er allerlei dingen te horen: voetstappen, vogelgeluiden, watervallen... Net zoals vroeger, toen er nog geen televisie was, en mensen alleen naar een "musical op de radio" oftewel een "hoorspel" luisterden, hebben we de hele musical opgenomen in de studio! Een hele klus, maar het was erg leuk! Voor de kinderen een eerste keer in een echte opnamestudio, was het leerzaam om als "voice-over" een heel verhaal te vertellen en acteren. Na de eerste schroom en terughoudendheid, werden de sterren uit de hemel geacteerd. Een groot compliment voor alle spelers en zangers!

2010 Musical "Enchanted in New York"

Deze musical is gebaseerd op de film "Enchanted" waarin een sprookjesfiguur uit een tekenfilm terecht komt in de echte wereld in New York. Een hilarisch verhaal met mooie muziek en erg grappige personages!

2010 Enchanted fotoshoot op kasteel Sypesteyn

Voor de voorstelling Enchanted in New York, waarbij een prinses uit een tekenfilm in de hectische stad New York belandde, gingen wij naar een kasteel voor een echte fotoshoot van alle hoofdrolspeelsters. Het was prachtig weer en de sfeer zat er meteen al goed in! Natuurlijk werd er heel elegant geposeerd... Er werden ook nog wat portretfoto\'s van de meisjes apart gemaakt, die iedereen daarna toegestuurd kreeg. Een geweldig inspirerende middag voor dit jonge Nederlandse musicaltalent.

2010 Benefietconcert De Oude Veiling

In februari 2010 bestond de musicalacademie een half jaar. De kinderen gaven een geweldige uitvoering in de grote zaal van de Oude Veiling in Aalsmeer. Wij waren dat jaar iemand tegen gekomen die een stichting heeft opgericht voor gehandicapte zwerfkinderen in India, en kwamen op het idee om met de leerlingen een benefietvoorstelling te geven. En niet zonder resultaat: we haalden 600 euro op! Daarbij hadden de kinderen een leuk gebaar gemaakt en doneerden zij hun oude knuffels aan de kinderen van Bal Anand. Het was een geslaagd concert en ontzettend leuk, iets voor deze zwerfkinderen te doen! Het concert van de kinderen was een compilatie van Mary Poppins, the Sound of Music en Pocahontas.

er zijn geen afbeeldingen gevonden